روش تهیه جوانه

 

دانه مورد نظر را به اندازه یک مشت در ظرف شیشه ای بریزید سرشیشه را با دولایه پارچه تنظیف پوشانده با کش محکم کنید . (پارچه را قبل از مصرف با آب و صابون بشوئید ) شیشه را تا حدود دو سه سانت تا بالای محتویات آن از آب آشامیدنی تمیز پر کنید .

 

برمبنای نوع دانه آنرا به مدت 12-24 ساعت درپشت شیشه آشپزخانه قرار دهید . ( نیازی به نور آفتاب نیست در این مرحله) پس از مدت زمان مربوطه شیشه را وارونه کنید تا آب آن خارج گردد سپس آنرا به صورت وارونه درون ظرف یا تشتک کوچکی بصورت مورب قرار دهید . روزی دوبار(صبح و شب) محتویات داخل شیشه را آبکشی کنید یعنی بدون برداشتن تنظیف سرشیشه به داخل شیشه آب بریزد . شیشه را چند بار آهسته بچرخانید تا همه محتویات درون شیشه خوب با آب تماس پیدا کنند . سپس شیشه را دوباره وارونه کنید تا آب آن خارج شده ودر ظرف یا تشتک بصورت مورب قرار دهید .

 

برمبنای نوع دانه بعد از یکی دو روز شاهد پیدایی جوانه ها خواهید بود. آنقدر به این عمل آبکشی روزانه و سپس وارونه نمودن و خارج شدن آب از شیشه ادامه دهید (معمولا بین 5-7 روز ) تاجوانه ها به میزان دلخواه قد کشند و بزرگ شوند آنگاه در شیشه را برداشته محتویات آنرا برای آخرین بار آبکشی کرده سپس در آبکش بگذارید تا آبش برود. جوانه ها برای مصرف آماده اند . برای خوردن میزان جوانه در روز محدودیتی وجود ندارد . هرچقدر اشتهایتان می کشد مصرف کنید .

از این جوانه ها میتوانید در سالاد ، برای آبگیری و یا در ساندویچ استفاده کنید . این جوانه ها در یخچال به مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری هستند . آنها را در ظرف شیشه ای تمیز و دردار در یخچال نگهداری کنید .

 

از کلیه غلات ، حبوبات و دانه ها میتوانید جوانه تهیه کنید برمبنای سلیقه شخصی خود.

برخی عقیده دارند که جوانه های یونجه ،شبدر دارای مواد سمی هستند.

برخی معتقدند که جوانه غلات را نباید مصرف کرد چنانکه خود آنها را .

 

جوانه تربچه را بدلیل تند بودن و محرک بودنش برای دستگاه گوارش کمتر مصرف می کنیم.

تهیه جوانه شاهدانه کمی مشکلتر است. ولی از آن یا از ارزن هم میتوانید جوانه های خوشمزه و مغذی تهیه کنید .

 

/ 0 نظر / 11 بازدید